Nu blir dina pengar mindre värda igen

I mars ska den Europeiska Centralbanken trycka pengar för att få fart på ekonomin som går dåligt. Detta leder till att rena pengar blir mindre värda (du får inte lika mycket för pengarna), däremot så kommer du som äger en bostadsrätt få behålla ditt värde på dina pengar (som rör sig uppåt med högre fastighetspriser).

ecb-trycker-pengar

ECB ska börja ”trycka pengar” för att få fart om den dåliga ekonomin i europa. Eftersom de skapar mer pengar ur luften så blir det också mer pengar i omlopp här i Europa. När det finns mer pengar så minskar värdet på pengar(kontanter) och istället ökar priset på bland annat bostadsrätter, hus och aktier. Anledningen till att priserna går upp är för att fler har mer pengar och kan bjuda på bostäder och aktier.

Att dina och mina pengar blir mindre värda är inget vi märker av i vardagen. Utan detta märker vi först när lönen helt plötsligt inte räcker så långt längre. Klyftorna i samhället kommer öka mellan de som redan äger sitt boende och de som inte äger sitt boende. Eftersom pengarna blir mindre värda och bostäderna går upp i pris så blir det ju svårt att få råd.

Är du intresserad av ekonomi och vill läsa djupare om detta stimulanspaket som kommer minska värdet på pengar? Här kommer tips:

  • ECB inleder kraftigt stimulanspaket – Artikel från SVD.se
  • Aktier och bostäder kommer öka i värde eftersom pengar är inget värda – En sida om hur du ska investerar pengar idag

Lämna en kommentar