Män som har prostatit

Mer forskning har kommit om den kroniska sjukdomen prostatit. Många män vet idag inte om att de går omkring med kronisk prostatit, men de brukar beskriva sina symptom med smärta i underlivet efter att ha blivit nedkyld. Idag finns inga konkreta mediciner förutom antibiotika som tar bort inflammationen i prostatan. För mer långsiktiga lösningar så får man testa sig fram eller läsa om hur andra män har lindrat sina besvär.

Prostatitbehandling

Efter att ha läst olika mäns historier så är den bästa behandlingen helt enkelt att låta bli att bli nedkyld. Det handlar också om ett sund livsstil med träning och god kost för att minska besvären. Även stress ska ha inverkan på hur musklerna spänner sig runt prostatan och prostatakörteln.  Jag vill passa på att tipsa om www.prostatitbehandling.se där en man med prostatit berättar om vilka knep han har kommit på för en bra prostatitbehandling. Få män har öppet gått ut och berättat om sin prostatit.

prostatit

Symptomen är ofta problem med urinering då prostatakörteln sväller och trycker ihop urinröret. Andra symtom är en stark smärta i bäckenbotten som kan sitta ett tag. Prostatit finns i en kronisk variant och en akut variant.

”prostatakörteln sväller och trycker ihop urinröret”

Bra behandlingsmetoder är:

  • sittbad i badkaret eller duschen där vattnet är hett
  • äta mycket sallad och grönt
  • ta solsemester utomlands för värme och avkoppling
  • en del flyttar utomlands till varmare länder

Prostatit kan vara ett led till en underliggande sjukdom som kallas ledgångsreamatism enligt Doktorn.com. Men forskning har ännu inte bevisat att så är fallet. Forskare menar att prostatit inte är en infektion utan en inflammation, därför menar man att prostatit kan vara ett tecken på tidig reamatism. Forskning inom urologi med fokus på området prostatit behövs, hoppas mer pengar kan gå till dessa forskningsinstanser.

Kom ihåg att röra på dig dagligen och äta bra. Håll dig varm och minska stress i ditt liv. Lycka till!

Lämna en kommentar