Lära sig teckna och rita

Jag har alltid haft en dröm om att lära mig teckna. Men det är svårt att få tiden att räcka till, det kan ju ta flera timmar när du väl sitter och försöker måla av något porträtt. Mina favorit motiv att rita av är blommor, djur, människor och hästar. Det jag gillar med hästar är svettfläckorna på ryggen som är roliga att rita av eftersom det blir en fin glans av skuggningen. Det är viktigt att ha rätt uppsättning pennor jag kan säga, gärna tunna och grövre pennor i olika HB-storlekar. Min man är väldigt intresserad av att teckna bilar då han är motortokig.

tecknaonline.se kan du få tips om hur du lär dig teckna. Du får också gratis inspirationsbilder av olika motiv som andra ritat. Det finns idag vackra målningar och illustration samt grafik i 3D.

Lär dig rita och inspireras

Inspiration är viktigt om du ska bli en duktig konstnär, helst behöver du ha lugn och ro när du sätter dig för att skissa teckningar. Titta gärna på vad andra har gjort, på tecknaonline.se kan du se tecknade bilar med bilder vilka alla får en att börja vilja rita. Du kan också se YouTube filmer på hur du ska börja med teckna. Många ritar nämligen cirklar som de sedan drar linjer mellan, så att de får rätt proportioner på människorna. Svårast är att rita ögonen, näsa och läppar jag kan själv tycka. Medan andra tycker kroppen är svår att få rätt med pensel. Själv målar jag sällan med oljefärger eller akrylatpennor. Däremot kan det hända at tjag målar med kol eller kritor, ni vet sådana där speciella kladdkritor som du kan köpa i bokhandeln. Mer om teckning här för at tlära dig om bilden som konstinstrument och hur former och färg kan påverka oss människor.

rita och teckna

Kom ihåg att avsätta några timmar i veckan för att träna på att bli bättre med pennan. Viktigt är också att du har ett tjockare papper som är anpassat för att skissa och rita med blyertspennor. Jag rekommenderar inte att du ritar med bläckpenna, då de mer är att signera avtal och anteckna med. Se till att ha ett skissblock och använd för guds skull inget suddigummi. Pennvässare kan dock vara bra att ha då HB pennor snabbt slits. Saker som kan vara bra att köpa:

  • Ritkol
  • Penslar
  • Målarduk
  • Teckning bok

Lycka till med teckningen nu!

Lämna en kommentar