Unionen är största fackförbundet i Sverige

Fackförbund Unionen
Mitt tips idag blir att gå med i ett fackförbund. Själv har jag varit i tvister, då är det bra att någon som står för kostnader och expertis!

Läste i en tidning att Unionen nu är största fackförbundet i Sverige. Kommer tyvärr inte ihåg vilken tidning. Men de ska tydligen ha mer än 600 000 medlemmar i föreningen. Det är många i ett land där det bor 9 miljarder.

Andra fackföreningar tappar tydligen medlemmar. Tillväxten kommer från yngre arbetare och mindre företag inom tjänstesektorn, kul för Unionen! Önskar att fackförbund och kollektivavtal fanns när jag jobbade inom reklambranschen. Där snackar vi dåliga villkor och företagen lockar med status och fina titlar till unga människor som precis kommit ut i arbetslivet.

Information om fackförbund

En bra fackförbund har bra priser och använder sin storlek för att stötta dig som arbetstagare. Just Unionen är ju bra när du ska ha hjälp vid tvister (som lätt kan uppstå, tro mig) eftersom de har pengarna och musklerna att föra fram ditt ärende. Det ingår jurister och advokater i medlemsavgiften vilket är skönt. Sådant kan annars bli dyrt som privatperson. Jag är medlem i Unionen, är du med i något fackförbund?

Lämna en kommentar